Полузащитникът на Ливърпул - Доминик Собослай, говори пред унгарските медии ден след победата на мърсисайдци над Брайтън 2:1. Халфът изигра фантастичен мач срещу "чайките", работейки много във всички фази от играта и бе заменен в добавеното време от Юрген Клоп. Собо, както го наричат в Ливърпул, смята, че съдбата за титлата се държи в този момент от неговия отбор и е доволен, че в другия неделен сблъсък Манчестър Сити и Арсенал не се победиха (0:0).

Колко трудно е за един отбор, след като още във втората минута планът се променя?

Това не беше идеалното начало, но през сезона вече имаше няколко случаи, в които се налагаше да правим обрат. Сценарият се повтори отново и макар да не беше лесно, успяхме да спечелим трите точки.

Какво поиска Юрген Клоп от вас на почивката?

В действителност не се промени нещо кой знае какво. Той просто ни окуражи, че е необходимо да продължим оттам, където спряхме в края на полувремето. Ние създавахме положения и знаехме, че в един момент головете ще дойдат. Така и се случи. Дори след като обърнахме резултат в наша полза, създадохме още няколко положения. За наша радост попадението на Мохамед Салах за 2:1 се оказа достатъчно за победа. Ясно е, че щеше да бъде по-добре, ако по-рано си бяхме решили всичко, за да не се налага да се притесняваме до последната минута, че може да допуснем гол.

А на какъв резултат се надяваше в мача Манчестър Сити - Арсенал?

Надявах се на равенство, така че за наша радост този ден всичко се получи за нас.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Какво може да реши борбата за титлата между трите състава?

Остават ни по девет мача, а в момента ние сме начело. Това означава, че държим съдбата си в наши ръце. Ако до края на допуснем грешка, то златните медали ще са за нас. Така сега за нас всичко зависи от това дали можем да бъде перфектни. С всеки изминал двубой се развиваме, но пък няма смисъл да гледаме по-напред от следващия ни двубой, който е в четвъртък срещу Шефилд Юнайтед.

Наслаждавате ли се на случващото се? Такава свирепа конкуренция не си срещал дори в Лайпциг и Залцбург?

Със сигурност за мен това е нещо ново, но пък ми харесва. Ред Бул (Залцбург) превъзхожда останалите в Бундеслигата на Австрия толкова много, че за отбора не е проблем да печели титлата. После в РБ (Лайпциг) пък, освен двата успеха в Купата на Германия, предимно се борехме за място в Шампионската лига. В същото време сега в Ливърпул, освен триумфа за Карабао Къп, се целим в титлата във Висшата лига и трофея в Лига Европа.

Едно от най-големите предизвикателства в Премиър лийг е да играеш с Шефилд Юнайтед през есента, което е напълно различно от това да се изправиш срещу тях през пролетта, когато всеки мач вече е като финал. Как може да се справите с напрежението?

Бих спорил за това дотам, че последните девет двубоя наистина са като финали. Но напрежението го има и през есента, защото ако допуснеш две загуби, вече може да си на 6 точки от съперниците си. Но каквото и да си говорим, всяка една от оставащите девет срещи трябва да бъде изиграна все едно е последна. А и след като Арсенал загуби точки в неделя, вече не се налага в някой от оставащите двубои да се трябва да вкараме 16 гола.