Собственикът на Челси Роман Абрамович ще се опита да убеди лично звездата на Ливърпул Фернандо Торес да премине в редиците на лондончани след края на Мондиал 2010. Руският олигарх е отлетял за Южна Африка и ще присъства на полуфинала между Испания и Германия утре, което трябва да бъде ясен знак за намеренията на „сините” от Лондон.

Испанският национал представлява сериозен интерес за Челси, който преди време предложи 25 млн. за услугите му. Тази сума обаче е далеч по-малка от тази, която се надяват да получат в Ливърпул – 70 млн. паунда и тогава офертата бе отхвърлена на момента. Според медиите в Англия от лондонския клуб са готови да броят не повече от 50 млн. от британската валута.

Ливърпул и Челси вече осъществиха една сделка това лято. Израелският национал Йоси Бенаюн реши да напусне „Анфийлд” и вече е футболист на „сините”. В касата на „червените” влязоха 5,5 млн. паунда, като сумата ще бъде използвана, за да бъде платена компенсацията на Рафаел Бенитес, който бе отстранен от клуба, както и тази, която Ливърпул ще плати на Фулъм за Рой Ходжсън.

Интерес към Фернандо Торес има и от страна на Манчестър Сити, който миналото лято не успя да привлече испанския национал в последния момент. Бъдещето на Торес е обект на непрестанни спекулации откакто Рафа Бенитес бе натирен от клуба.

В същото време самият футболист изрази подкрепата си към новия наставник на мърсисайдци Рой Ходжсън, като двамата ще разговарят веднага след края на световното първенство.