Ливърпул се спря на Мануел Пелегрини за нов мениджър, твърди официалният уебсайт на английския футболен клуб, цитирайки сбор от статии на местните медии. Според местните медии чилийският наставник е провел разговори с ръководството на клуба в петък, а liverpoolfc.tv съобщи в събота сутринта, че двете страни са стигнали до споразумение и освободеният от испанския колос Реал Мадрид специалист ще поеме кормилото на отбора от ръцете на освободения преди близо месец Рафаел Бенитес. Испанецът застана начело на Интер, а Пелегрини е на път да затвори въртележката, след като Жозе Моуриньо напусна италианците и пое Реал Мадрид.

Мануел Пелегрини е роден на 16-и септември, 1953-а година в Сантяго, Чили. Той изигра 13 сезона на позицията централен защитник в местния гранд Универсидад де Чили, но през 1986-а година сложи край на кариерата си. Две години по-късно зае поста на треньор в същия отбор, а след това дойдоха кратки престои начело на редица клубове от Южна Америка. Първият клуб на Пелегрини в Европа е Виляреал, а през сезон 2009/2010 той води звездната селекция на Реал Мадрид. Чилиецът бе освободен в края на миналия сезон, след като спечели среброто с рекордните за клуба 96 спечелени точки и 102 отбелязани гола.

Новината зарадва най-много испанския вратар на "червените" Хосе Рейна, който работи под ръководството на Пелегрини по време на престоя си във Виляреал. По-рано тази седмица стражът заяви, че клуба го чакат "тежки времена" след напускането на Бенитес и при евентуална продажба на Стивън Джерард и Фернандо Торес. За подписа на двамата се борят отбори като Челси, Реал Мадрид, Барселона и Интер: "Разбира се, че се притеснявам за бъдещето на Фернандо и Стиви. Не само за тяхното, но и за това на останалите. Всеки отбор ги счита за футболисти от най-висока класа, а такова е и нашето мнение. Без тях ще бъде трудно".

Междувременно единствен вестник "Мирър" продължава да твърди, че следващият мениджър на Ливърпул ще се казва Рой Ходжсън. Позовавайки се на вътрешни източници, една от най-популярните медии във Великобритания съобщи, че 62-годишният специалист, извел Фулъм изненадващо до финал в Лига Европа в края на сезона, ще подпише договор с 18-кратните шампиони на Англия в началото на следващата седмица. Самия Ходжсън обаче продължава да отрича спекулациите с думите: "Аз съм мениджър на Фулъм и съм щастлив в клуба. Говори се много за бъдещето ми, но аз нямам какво да ви кажа".