Ливърпул увеличава цените на сезонните билети за новия сезон със 7 процента, като така абонаментните карти на мърсисайдците стават вторите най-скъпи във Висшата лига след тези на Арсенал.

Така най-евтиният сезонен пропуск за Анфийлд за шампионата 2010/2011 година ще струва 680 паунда и то само ако бъде резервиран по интернет.

Феновете на червените от Мърсисайд и без това са недоволни от неизпълнените обещания на американските собственици Том Хикс и Джордж Джилет, растящите дългове на клуба и разочароващия минал сезон, и се очаква да реагират негативно на решението за поскъпване.

Най-евтините абонаментни карти на Арсенал, които са най-скъпите в Англия, струват 893 паунда, но пък сезонният билет на топчиите включва посещението на цели 26 мача, докато повечето клубове от Премиършип предлагат едва 19 срещи.

Любопитно е подреждането при най-скъпите цени на картите след водачите Арсенал и Ливърпул. Трети е Тотнъм следван от Уест Хем и Челси. Изненадващо след тях се нарежда Уулвърхемптън Уондърърс, който взима повече пари на сезон от феновете си дори от Манчестър Юнайтед.

Най-евтините пропуски за следващия шампионат във Висшата лига ще бъдат за привържениците на Блекбърн Роувърс (224 паунда) и Уигън Атлетик (250 паунда).