Харви Елиът продължава да вярва, че Ливърпул може да приключи ерата на Юрген Клоп с шампионската титла във Висшата лига, въпреки че тимът отстъпи върха в класирането след равенството с Манчестър Юнайтед, съобщи ДПА.

"Червените" поеха контрола в първенство след равенството между Манчестър Сити и Арсенал, но минаха на втора позиция заради загубата на точки на "Олд Трафорд".

Ливърпул стигна само до 2:2 с Манчестър Юнайтед, след като не успя да се възползва от ранната си доминация в мача.

Ливърпул е с равни точки с Арсенал, но с чувствително по-лоша голова разлика 7 кръга преди края на сезона. Елиът обаче е убеден във втората титла на тима с Клоп.

"Не можем да мислим за другите отбори и да гледаме какво правят те", каза халфът. "Имаме нужда да бъдем егоисти и да преследваме трите точки във всеки мач. Ние сме в най-добрата позиция да го направим, имаме невероятни фенове зад нас, които ще ни подкрепят във всеки мач до края на сезона", сигурен е Елиът.

"Трябва само да продължим напред и да играем мач за мач, като се възстановяваме добре. Ще бъде трудно, но трябва да гледаме напред", добави той.

Елиът впечатли с появата си от пейката на "Олд Трафорд", като спечели дузпата, която позволи на Мохамед Салах да изравни в 84-ата минута. "Имахме много възможности. Не бяхме съвсем уверени в последния пас и удар, но за съжаление така е във футбола. Борбата и битката до последния сигнал бе впечатляваща", каза още британецът.