Снощната победа на Ливърпул над Бърнли с 3:1 във Висшата лига не мина без момент, в който мениджърът на „червените” Юрген Клоп отново беше главното лице. След като дни наред германецът беше обсъждан – и то не с добронамерен тон – заради бурната си радост при драматичния победен гол над Евертън (за която беше глобен от ФА), сега той по някакъв начин заслужи недоволството на своя колега от „кларетс” Шон Дайш.

Гуардиола защити Клоп за щурата радост

При последния съдийски сигнал на „Търф Моор” двамата се насочиха един към друг за традиционното ръкостискане, а загубилият Дайш очевидно имаше какво да каже на Клоп. През по-голямата част от времето германецът беше повече слушател и от жестовете му пролича, че е много учуден от недоволството на англичанина. Вече вътре на терена, Дайш избърза напред, но продължи да крещи през рамо към Клоп. Впоследствие нито един от двамата наставници не сподели какво е било в основата на спора им.

След края на мача всъщност германецът, при това с право, имаше претенции към откровено грубата в доста моменти игра на домакините. „Червените” дадоха жертва в мача, като още през първото полувреме Джо Гомес напусна с контузия, която по думите на Клоп „не е никак дребна”.