Ръководството на Ливърпул е постигнало устна договорка с треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим да замени Юрген Клоп след края на сезона, съобщава Sky Germany. Мърсисайдци са в усилено търсене на наследник на Клоп, след като той обяви, че си тръгва от "Анфийлд" след близо 9 много успешни години.

Първоначално се считаше, че фаворит за следващ треньор на "червените" е бившият халф на тима Шаби Алонсо, но той обяви, че ще остане в Байер Леверкузен и през следващия сезон. Така босовете на Ливърпул се насочиха към Аморим, който е считан за един от най-перспективните млади треньори в Европа.

Според информацията двете страни са постигнали устна договорка за тригодишен договор, като Ливърпул ще плати неустойка на Спортинг за прекратяването на договора на Аморим. Португалският специалист бе искан и от Байерн Мюнхен, които също са в търсене на нов треньор, който да замени Томас Тухел през лятото.

Аморим води "лъвовете" вече четири години, като през 2021 донесе на тима първа шампионска титла от 19 години насам, а през тази кампания Спортинг има преднина от четири точки на върха пред Бенфика с мач по-малко.