Алисон Бекер даде обяснение как се е възстановил от травмата в рамото си и бързото му връщане, както и работата с лекарския департамент. Вратарят на Ливърпул разкри първоначалната диагноза от лекарите, както и откровеното му желание да се завърне бързо. Бразилецът контузи рамото си в началото на месеца и се очакваше да е аут от четири до шест седмици. След като стана ясно, че няма да е нужна операция, Алисон е започнал работа с клубните лекари и се е възстановявал на базата в Мелууд по време на паузата за национали.

Бекер се върна към тренировките миналата седмица и е признал пред Юрген Клоп, че е готов миналия петък.

„Хубаво е да съм обратно. Дадох най-доброто от себе си и работих с топ терапевти, които ми помогнаха бързо да се възстановя. Докторът ми каза четири до шест седмици, но аз казах „Докторе – не. Правим го за две до три седмици, максимум. Той се съгласи с мен и започнахме работа. Искам да благодаря на физиотерапевтите, фитнес щаба, докторите, треньорът на вратарите. Всички те ми помогнаха адски много.

Запитан за работата и как се е върнал толкова бързо, той отговори: „Молих се много. Наистина, молих се много. Освен това, правих много процедури и всеки ден имах пет-пест частта в клубната база работа с терапевтите и лекарите. След две седмици започнах да хващам топки, без да се хвърлям, но след две седмици и половина започнах и да се хвърлям. Три дена преди мача с Шефийлд започнах здрава работа на тренировъчната база, силни удари, хващания, скачания, разпъвания. В петък казах на боса, че съм готов. Вярвам в себе си, както и че добрата работа се отплаща”, коментира Алисон Рамзес Бекер.

„Травми от този тип не ти носят болка, която да е голяма, но усещаш нещо странно. Така е няколко седмици и не можеш да си на върха на лимите си. Сега съм на 100% готов и комфортен с това. Да не си част от футболен мач е най-гадното нещо за един играч, но трябва да се справяме с тези ситуации. Част от работата са контузиите. Опитваме да ги избегнем, но понякога се случват. Изглеждаше ми като три месеца”.